Att vara turist i sin egen stad

 
Det är lördag förmiddag när det äntligen knackar på dörren. Utanför står födelsedagsbarnet aka min skapare och jag är så glad att jag äntligen får vara ledig, får vara med henne, får bjuda på födelsedagsfrulle. Vi pratar oavbrutet mellan tuggorna, kastas tvärt mellan samtalsämnena. Senare styr vi bilen mot Gränna. Testar olika polkagrisar och choklad, handlar kaneldricka och kola. Vi tittar på när en stackars yngling knådar smet innanför en glasskiva. Tycker lite synd om honom. Hoppas att han inte är som jag, det vill säga en person som skriker HJÄLP TILL ELLER TITTA NÅGON ANNANSTANS. Vi äter glass i solen innan vi återvänder till Jönköping. På kvällen dricker vi bubbel innan vi går ut och äter, går vidare och fikar, tar någon drink.
 
 
På söndagen går vi genom blåsten in till stan. Äter frukost och orkar knappt röra oss efteråt. Men vad gör man inte för en frukostbuffé, liksom.
 
 
Här sitter jag och jäser och räknar likes.
 
 
Vi går så småningom till Tändsticksmuseet och kikar och köper med oss söta tändsticksaskar hem. Älskar att få tillfälle att turista i min egen stad. Sen åkte mamma hem och snipp snapp snut så var födelsedagsfirandet av min fina mamma slut. 

27 kommentarer

Lägg till din →

Låter som en underbar tid tillsammans med mamma. Härligt att få mamma på besök och ha henne för sig själv.

Allt bra med dig annars nu?

En så mysig dag du hade tillsammans med din mor. Fint att ni har den kontakten. 🙂

(Sent) Svar: Sushi är ju något man älskar eller inte alls är särskilt förtjust i. 😛
Hoppas att du också tar pauser i vardagen och tar dig tiden att leva vid sidan av allt jobb.

Kram

Lämna ett svar