Jag har världens bästa namn

Throwback till några dagar innan min sjuårsdag. Där någonstans var jag väldigt missnöjd med att heta Ellen.
 
När jag var yngre hatade jag mitt namn. Alltså så pass att jag på fullaste allvar bad min mamma om lov att få ta ett av mina mellannamn, Rebecka, som nytt tilltalsnamn. Jag var nästan förbannad på mina föräldrar där ett tag. Hur kunde de ge sitt barn ett så fruktansvärt namn som Ellen? ELLEN?!
 
Jag tror att det började någon av de första dagarna i förskolan när vi alla barn satt i en ring och fick presentera oss. ”Elin, Ellen och Ebba, det var tre riktiga tantnamn” skrattade vår förskollärare. Idag bryr jag mig inte alls om vad andra tycker om mitt namn, det finns det ju liksom ingen anledning att göra, men som otroligt blyg och osäker sexåring kändes det ganska jobbigt att bli hånad för sitt namn (trots att hon kanske inte menade det så, men fortfarande – så opedagogiskt?) sådär första dagen i skolan. Jag kanske hade ett tantnamn, men det var minsann läraren som var en kärring.
 
Hur som haver, jag kom över mitt namnkomplex. Jag har faktiskt insett att Ellen är typ världens bästa namn! Det är kort och enkelt, mjukt men ändå starkt, omöjligt att stava fel och det funkar fint på i princip alla språk. Lagom vanligt utan att jag behöver dela det med var och varannan kotte. Tidlöst och helt okomplicerat. Herregud, hade jag inte hetat Ellen själv så hade jag lätt döpt min egen unge till det. Tack mamma och pappa för att jag fick ett så bra namn!
 
Vad känner ni för ert/era namn? Har ni några spännande namnhistorier?
Namn är bland det roligaste jag vet, så fyll jättegärna kommentarsfältet med tankar!

35 kommentarer

Lägg till din →

Idiot till förskolelärare. Förstår att du vart lite osäker. Jag är likadan, fast då tveksam med mitt riktiga. Då jag gick på dagis kallades jag alltid för Lina, vilket har varit mitt tilltalsnamn under alla mina levnadsår. Mina föräldrar, släktingar med mera kallar mig för Lina, inte Carolina. Av någon anledning har jag avskytt det namnet som pesten och blivit sjukt förbannad att mina föräldrar har döpt mig till något så fult! Men nu i dagens läge, trotts att jag presenterar mig som en Lina, så tycker jag om Carolina i alla fall! 🙂

Sv; Haha ja det blir lätt så!
Kram ♥

Har aldrig riktigt tänkt på mitt namn så värst mycket, mest bara varit liksom 🙂
Svar: Åh, men vad härligt att jag kunde tipsa om den filmen då!

Jag är tycker varken att mitt namn är fint eller fult, väldigt neutral inför det haha dock så blev det problem när jag flyttade till London och här har folk super svårt för mitt namn så här i England så heter jag Jenna (tycker faktiskt mer om det än mitt riktiga namn) sen gör ju inte mitt efternamn det bättre….har ett väldigt ovanligt efternamn som även nästan alla i Sverige stavar/säger fel haha

Älskar namnet Ellen 🙂 Har det själv på min lista till framtiden =)
Jag själv har nog alltid gillat mitt namn även om folk ibland uttalar det fel men det har jag tålamod med 🙂 Så fint med historier kring namn 🙂

Jag tycker Ellen är jättefint och det har jag alltid tyckt haha 🙂

Jag älskar mitt namn! Det enda störande är när man ska berätta vad man heter, då måste man bokstavera för att många tror det är "Melina" istället för Milina. Melina? Nej, Miiiiiilina…

Det var verkligen fel av läraren att säga så! Ellen är inget tantnamn utan namnet är jättefint. Jag heter Anette och jag gillar inte mitt namn så därför kallar jag mig för Netti istället 😀

Vafan vilken lärare! Fattar ju att hon skämtar men ändå, lite oprofessionellt! Tycker Ellen är ett jättefint namn 😀

Shit vad arg jag blev nu, vilken vidrig lärare säger så till ett par barn liksom! Nä usch för sådana människor. Ellen är i alla fall superfint, har själv haft problem med att heta Amanda mest för att typ halva befolkningen heter det, haha. Det var liksom alltid någon annan i klassen eller fotbollslaget som hette Amanda, men samtidigt har jag ju aldrig behövt bokstavera mitt namn så det är ju bra 😉

Ellen är ju ett helt super fint namn, vad var det där för opedagogisk kärring!!

Jag har hatat mitt namn för att det är ovanligt, konstigt ALLA har svårt att säga det. Det rimmar på Joel och Noel, och det är jätte roligt för barn/tonåringar (alltså mellanstadiet och högstadiet) och poängtera det.
Dessutom så tror alla att jag heter Bodil….

MEN förutom att jag kan känna att "snälla mamma kunde du inte tagit ett namn som ALLA i hela världen kan uttala" så tycker jag ändå om det.
För jag är ju en Boel.

Namn är jätte intressant, jag vet att mitt namn kommer från Danmark och ifrån namnet Bodil/ Bothild från början och det betyder bättring och strid/kamp. Tycker det stämmer så himla bra in på mig 😀

Jag har bara blivit retad för mitt efternamn ett antal gånger, men det är Belgiskt för att min farfars pappa var där ifrån och det är liksom inget jag kan göra något åt. Jag blev kallad allt ifrån ferdinand (eftersom jag heter Ferde i efternamn,) kossan, tjuren och fick höra kommentarer som "MUUU" efter mig i korridoren och det var inte roligt alls…. :/

Jag ville inte heta Marika (som jag stavade då men ändrade till Marica när jag gifte mig) utan önskade få byta till Wilma då jag gillade namnet så mycket efter att Skärgårdsdoktorn sändes på tv.
Nu är det helt ok att heta Marica för det är hyffsat ovanligt men funderingar på att byta finns ännu kvar, dock till nåt annat än Wilma denna gången 😀

Svar: Pannkaksbuffe lät väldigt gott innan vi åkte dit, efteråt ångrade jag mig, inte riktigt sugen på pannkakor den närmsta tiden nu faktiskt 🙂

Men så himla opedagogisk, så säger man ju bara inte. Kan ju skada vilket barn som helst. Själv håller jag med dig om att du har ett mycket bra och fint namn. Tur att du har börjat tycka om det.
Jag tycker inte det är superkul att heta Anna, mest pga det är så vanligt. Blir tråkigt liksom. Och minns att jag var irriterad när jag var yngre och alla sa vad de hette om man sa namnet åt fel håll. Jag hette ju Anna så med liksom.

Jo man förstår ju att det är uppgjort på något sätt. Särskilt när deltagarna ibland för väldigt konstiga val vid parcermonin.

Ellen är så fint. Och jag tror att det är väldigt vanligt att ogilla sitt namn när man är yngre för att sedan känna sig okej med det/gilla det 🙂 Själv minns jag att jag så hemskt gärna ville heta Erika fast med c, det gick så långt att jag till och med börja stava det till Erica ett tag, haha 😛

Gud vad elakt att förskoleläraren faktiskt sa så, hon borde fått sparken för att ge ett litet barn komplex!

Jag tycker Ellen är ett sött namn 🙂 Roligt att du heter Rebecka i mellannamn, så fint namn 😛

Svar:
Ja, verkligen!

Kram

Jag tycker Ellen är fint 🙂

SV: Haha, när läste du ut den då? Kanske läste vi ut den rentav samma dag? 😛
Engelsforstriologin är det bästa jag har läst på länge! 🙂

Jag är nöjd med Nathalie men inte Maria som är mitt mellannamn och som resten av Svierge heter haha!

Jag har alltid tyckt om namnet Ellen, och Elin också. De sitter klistrade på min namnlista för framtida barn haha!

Jag tror inte du vill höra alla mina namnhistorier, jag vet inte själv vart jag ska börja med mina udda namn och mellannamn och hur ledsen jag varit över smeknamnen och alla hån jag fått. Sånt kommer man över som tur är, det är bara ett namn och jag skulle ändå inte byta det för något i världen.

Kram på dig fina du!

Ellen är ett jättefint namn. Hade också namnkomplex under yngre år då mitt namn är rätt ovanligt, men har också kommit över det och rockar nu mitt namn med stolthet 😉

Vilken knepig kommentar från en lärare? Tur att du kom över namnkomplexet i alla fall.

Mitt eget namn… Alltså. Gångerna någon stavar rätt första gången (och inte tror att det ska vara Sofie eller Sofia) är ju inte för många om man säger så. Mina föräldrar tänkte att det skulle bli lätt att stava osv… Blev ju precis tvärtom :’) Men jag gillar det ändå och känner mig verkligen som en Sofi mer än en Sofie 🙂

Lämna ett svar