Veckan i Wien

Ni får en liten bråkdel av bilderna. Det är mina, Elins, Manjas och Josefins huller om buller. Några stycken har min kusin tagit. Ni får en ännu mindre bråkdel av orden, upplevelserna och känslorna. Jag orkar inte skriva så mycket, och ni orkar definitivt inte läsa det. Men en liten glimt från våra fina dagar kommer här!

03:10 ringde alarmet. Bil till Växjö, tåg till Köpenhamn, flyg till Wien. Där möttes vi av värme. Jättemycket värme (!) som höll i sig hela veckan. Handlade, käkade och hängde vid Schönbrunn.
Onsdagen spenderades på stan med shopping, mat och fika. Under kvällen skaffade vi nya bekantskaper, och vissa av dem hängde vi med dagen efter i en fantastisk park. Dessa två dagar var sådär typiskt sommaridylliska som de bara kan vara på film. Tror till och med att jag uttalade högt mitt i all fascination att ”Det är precis såhär livet ska vara!”.
Dagarna som följde bjöd på matmarknad, turer på stan, häng med kusinen och sightseeing. Det togs brutalt många turistiga ”Här står vi uppställda framför typisk sevärdhet”-bilder under dessa dagar.
Söndag aka vilodag. Åt wienerschnitzel som sig bör, hängde på uteserveringar och spenderade kvällen på ett nöjesfält.
På måndagen fyllde vår kära Manja 20 år. Vi tog en dagstripp till Bratislava. Promenerade omkring, åt, fikade och svettades som tokar. Tillbaka i Wien bjöd kvällen på opera (!) och minifirande av födelsedagsbarnet hemma hos min kusin. På tisdagen tog vi en sväng på stan innan motvillig hemfärd. Vill säga tack igen till min kusin och faster för att vi blev nästan pinsamt bortskämda den här veckan. Med boende och tuuuusen saker till. Allt egentligen. Tack, tack, tack. Vi har haft det bäst.
Och Elin, Manja och Josefin. Fan, ni vet ju. Den här veckan kommer alltid vara så speciell. Som ett enda stort internskämt, fast finare. Jag älskar er 15 taxiturer till VIP och tillbaka igen. ♥
Utanför vår lägenhet fanns en skylt med texten ”Sweden: 12 points!”. När vi åkte hem kände vi snarare ”Austria: 12 points!”.

26 kommentarer

Lägg till din →

Så fint du har gjort, Ellen! Tack själva – det var jättemysigt att ha er här och jag blir så glad att ni trivdes i Wien!!! :-))

Härligt bilder 😀

Svar:
Jo jag skulle också vilja ha en med riktiga blommor, kan dock inte göra en själv och att köpa en krans med riktiga blommor brukar vara så dyrt :/

Kram

Man kan verkligen se på bilderna att ni hade en helt fantastisk vecka, och jag gillar att du kände att det är precis så som livet ska vara. 🙂

Lämna ett svar