Listan om 2015

Hur har ditt år varit?
Känslosprakande. Omtumlande. Sjukt utvecklande, spännande och lärorikt. Mitt. Och så jävla roligt. Våren var uppbyggnad, sommaren var äventyr och hösten var osäkert men ofta fantastiskt famlande. På det stora hela en helt underbar berg- och dalbana. Lätt mitt bästa år hittills i livet.
 
Har du gjort något 2015 som du aldrig gjort förut?
Hjälp, var ska jag börja? Jag har haft fem onyttighetsfria månader, tatuerat mig, sjungit på bröllop, sett Thomas Stenström live tre gånger, blivit vegetarian, varit sjukskriven från jobbet, flyttat hemifrån och börjat plugga på högskolan. För att nämna en liten del.
 
Bästa filmerna du sett?
Wild och Still Alice. Så jävla fina båda två.
 
Har du lärt känna någon ny?
Om jag har! Hela året har jag samlat på mig nya vänner. När jag flyttade till Jönköping var jag nästan rädd att jag inte skulle ha någon genuin plats kvar i hjärtat, men som tur är kan jag knöla in precis så många jag vill där.
 
Tre av många nya människor i mitt liv. Så glad att vi peppar, ältar, skrattar, pluggar, dansar och suckar tillsammans. ♥
 
Största musikaliska upptäckten?
The Echo-Friendly (älskar mer än livet ok), Daughter, Llojd, Hanna Järver, Julia Adams och Adna. Typ.
 
Det bästa med året?
Att jag levt, verkligen levt. Chansat, testat och tagit risker. Känt så himla mycket. Varit ute hela nätterna, låtit andra komma nära, kramats hårt, berättat vad jag känner och litat på människor utan garantier. Insett att saker sällan är ”hela världen”. Och så måste ju flytten till Jönkan nämnas. Att bo själv och göra precis vad man vill är life.
 
Det sämsta med året?
Att jag i perioder deppat för mycket. Att jag känt mig otillräcklig och ovärdig. Att jag låtit andra trampa på mig utan att säga ifrån. Fast jag är ju ingen ängel heller, jag har behandlat andra orättvist och betett mig illa jag också. Ibland känns det som att jag (gud förbjude) förlorat lite självdistans och liksom tagit mig själv lite för seriöst.
 
Vilka länder besökte du i år?
Förutom Sverige (duh) blev det Norge, Danmark och Österrike.
 
Jag och mina poppisar (minus Lina tyvärr) åkte till Wien och hade en magisk vecka.
 
Vad har du spenderat mest pengar på?
Enligt min bankapp har den tveklöst största summan gått till kategorin… ”SPARANDE”! Älskar mig själv. Var stolta, mor och far. Annars vinner kategorin ”Nöjen och shopping” över ”Boende” med en marginal på ynka 400 kronor.
 
Vad är du stolt över?
Att jag varit en bra vän och klarat mig så bra på egen hand.
 
Största framgång på jobbet?
Well… Jag fick lära upp en ny kollega i kassan?
 
Största framgång på det privata planet?
Kanske att jag blivit så jävla öppen. Jisses, jag är nästan för öppen ibland. Bara spyr ut alla detaljer om mitt liv till alla som är villiga att lyssna. Har insett att det inte finns någon anledning att vara så jävla hemlig och tillknäppt som jag varit tidigare. Allt är roligare om man delar det. Sen ska jag kanske bli lite bättre på att välja vad jag delar med vem.
 
Skånesemester med päronen.
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Läst böcker och tagit för mig mer. Önskar också att jag hade pluggat mer effektivt för stressens skull, men som min vän sa så kan man göra om en tenta men aldrig omfesta, ommysa eller omleva.
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Oroat mig för vad andra tycker, låtit andra styra mitt humör och så desperat fiskat efter andras bekräftelse.
 
Blev du kär i år?
Nix, inte i år heller.
 
Vad ska du göra år 2016?
Plugga, göra bus med mina vänner, skaffa jobb, pierca mig, äta bättre, gå på Way Out West, tatuera mig, fira livet och kicka ass.
 
Har du några nyårslöften?
– Skriva ner mina (nattliga) drömmar
– Föreviga händelser mer flitigt i text och bild
– Skriva, skriva, skriva
– Vara generös

20 kommentarer

Lägg till din →

vilken härlig sammanfattning av året 🙂 hoppas att du får ett bra 2016! 😀

sv; hihi ja, jag är så nöjd med mina julklappar 😀

Håller med dig om filmerna! Bägge de filmerna är fantastiska! <3
Och jag vill också bli öppen. Jag vill kunna släppa in andra istället för att, nästan varje gång jag inte mår riktigt bra typ, isolera mig och bygga murarna ännu högre än vad de redan är. :/ Men kanske 2016 kan bli början på detta för mig. I hope so.

Det är kul att läsa sådana här listor och resuméer av året som gått tycker jag och jag gillar att du är så öppen och bara spyr ut din skit över alla som vill höra. Du bryter mönster och sådant är kul tycke jag 🙂

SV: Ja, det är lite tråkigt att det blir så faktiskt… vi har ju inte den moroten som ni har då, att få meritpoäng för ett visst antal släppta avsnitt. Släpper vi ett eller fyra avsnitt spelar det liksom inte så stor roll, mer än att det är way mycket bättre att ha en jämn ström av avsnitt än bara ett som poppar upp lite då och då…

Lämna ett svar