De första tio dagarna i maj

 
Om jag går under tunneln vid min matbutik, över vägen och förbi racketcentrum hamnar jag här. Vid Rosenlunds bankar, ungefär. Nu ser ni ju egentligen inte det fina med bankarna, men ni kan väl föreställa er hur det där gräset tar slut rasar rakt ner, svindlande många meter. Jag promenerar här så ofta jag hinner, det är så vackert. 
 
En dag när jag var stingslig gick jag hit för att bli lugn. Det blev jag inte. ”Jag är fortfarande arg!!!”, var det första jag väste till Måns när jag kom innanför dörren igen. Typiskt. 
 
 
Förra helgen var det långhelg. Det kändes som en hel semester. Blev nästan rastlös, och jag blir verkligen aldrig rastlös. Vi hade inget bättre för oss än att laga mat. Måns serverade nybakat bröd till frukost, jag svängde ihop lunch, han bakade kladdkaka, jag stekte burgare till middag. 
 
 
Vi bakar frukostfrallor eller scones minst en gång varje helg. Denna gång blev det tre dagar i rad. 
 
 
Tillslut var jag så rastlös att jag hade bakat bröd även till kvällen. Så trots att klockan var sent och vi skulle upp tidigt dagen efter dukade jag upp på balkongen och sa kom nu älskling, nu är äter vi. 
 
 
Sen kom en ny vecka som sa PANG med en totalt fullmatad arbetsvecka, avtackning av en kollega och tre lägenhetsvisningar på en dag. Lämnade AW:n (eller AHO – After Home Office) med jobbet en kväll och tänkte på hur mycket jag älskar maj. Maj är verkligen det finaste vi har. År efter år. 
 
 
I lördags strövade jag omkring på stan, in och ut i olika klädbutiker. Inget kändes bra för jag har glömt vad som är min stil. Om jag vill vara classy och jordnära, eller färgglad och kul. Gick längs sjön hem till Ida och serverades kaffe på hennes balkong. Vi pratade om jobb och boende, och om vilka möbler vi skulle strida för om vi (gud förbjude) skulle göra slut med våra sambos. 
 
 
Gick förbi Måns nya kontor sen. Det tog oss typ två timmar att skruva ihop ett skrivbord. Vilket nederlag. Särskilt med tanke på att vi skruvat ihop tre kontor tillsammans på knappt fyra månader. 
 
Nähe, hörni. Vad märkligt det är, hur fort saker ändras jämt. Arbetsbelastning, lediga timmar, ro i själen, fysisk form. Trots stressen har jag hela veckan gått runt och tänkt vad lycklig jag är ändå, inget gör mig någonting. Stingsligare i dag. Men det går väl över som allt annat. Börjar i uppförsbacke i morgon men ska verkligen skalla veckan. 
 
Kram på er. 

8 kommentarer

Lägg till din →

måste baka scones. prick nu!!! har inte gjort det på år. varför har jag inte gjort det? fick oerhört sug nu i alla fall

Så fina bilder! Visst är det underbart med en balkong att sitta och äta på och med nybakade scones så blir det ju ännu bättre! Hoppas du får en riktigt underbar vecka så som bara maj kan leverera! Kram fina du 💖

Hatar att vara rastlös haha, men vad skönt ändå att ha lite långledigt och bara göra det som kan falla en in! Mys <3 Feel u, har typ helt glömt vilken stil jag har?! Vad tusan vill jag ha på mig :’D

Så härligt med nybakat bröd – oavsett tid på dygnet!

Svar: Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar om hur du har det på arbetet som rekommenderas ske hemma. Mysigt att du och kollegorna har Skypefika dagligen!

Kram

Lämna ett svar