Mellanläge

 
Jag vill påstå att jag är i ett mellanläge, trots att jag knappt har sådana. Eller så har jag kanske det. Det är väl det som är grejen. Komplexiteten. Hos mig är allt svart eller vitt, högt eller lågt. Det är sedan gammalt. Fast allt är också väldigt grått. Och ibland färgglatt. Medel, mitten och monotont. Jag är lättsam och svår, social och skygg. Rak och otydlig. Pendlar alltid mellan hybris och självförakt. Försöker förstå. Fattar inget.
 
Gatorna har sopats rena från grus. Jag stoppar undan kappan och täckjackan, tar istället fram den tunna gröna, den korta röda och den vattenavstötande rosa ur garderoben. Det har varit tjurigt ett tag. Som att precis allting skavt. Jag saknar, längtar, oroar mig. Hör inte hemma någonstans. Känner mig ensam. Nu har jag räknat till tre vindstilla dagar i rad. Det växlar ju alltid. Det vet jag, trots att det är lätt att glömma. Mest rädd för nästa växling. Uttalandet ”du har en ängslig personlighet”, ekar i huvudet.
 
Jag scrollade i arkivet för ett tag sedan. Vill skriva igen, men här finns inga ord. Jag vet inte vad jag tänker längre. Allt är både klarare och grumligare. Enklare på något sätt. Men tråkigare. Här finns ju ingenting.

25 kommentarer

Lägg till din →

Tycker verkligen om när du skriver såhär öppet. "Jag är lättsam och svår, social och skygg. Rak och otydlig. Pendlar alltid mellan hybris och självförakt." Är nåt jag verkligen kan känna igen mig i. Kanske är det just det som är den bästa blandningen också, att aldrig vara bara det ena eller det andra.

skönt o att vi kanske kan ha tunnare kläder. men på tors o fred nu skulle vi få upp till 18 g r o sol hörde du så hoppas härligt ju

Instämmer verkligen helt med Johanna!! Tror verkligen vi är så många som känner igen oss i den känslan, och att du lyckas sätta vackra ord på det är en fantastisk egenskap <3

Skönt nu då man kan sätta på sig skönare jackor än vinter jackorna, men trist att du nu känner att du är i ett mellanläge just nu..

Å så kan ja också känna, att jag inte har mellanläge men ändå säger jag emot det så ofta. Precis som
Du beskriver, jag är Både social, ensamvarg, rak/mesig haha ibland.. NICOLE

dom har börjat sopa vägarna här lite grann. så himla underbart 😀 är så drygt att släpa med sig en halv sandlåda varje gång man kommer innanför dörren. hahah xD

Snygg bild på dig!

Mellanläge. Det är alltid lika svårt att acceptera tycker jag. Svart eller vitt – vadå grått? Jag har också svårigheter att hantera det dubbla och därmed komplexa. Hoppas att du snart finner balans igen.

(Sent) Svar: Är du någonsin på besök i Stockholm tycker jag att du ska göra ett besök på Hotel Diplomat för deras afternoon tea. Behöver du tesällskap är det bara att du hör av dig! 🙂

Kram

Lämna ett svar