Kompislistan

Har tänkt på den här listan typ varje dag sedan jag hittade den hos Underbara Clara. Så intressanta frågor att reflektera över. Eftersom mina vänner är de som vet bäst hur jag är som vän presenteras vissa svar av Julia och Moa. Kul ju! 
 
 
Hur är du som vän?
Först och främst är jag lätt att bli vän med, har jag hört. I övrigt är jag insatt i vännernas alla relationer, peppande och accepterande. Och glömsk, måste alltid fråga tusen gånger om hur saker ligger till. Är också den som gärna vill planera och struktuera grejer.
 
Julias svar: Kärleksfull och omhändertagande. Mysig och närgången (på ett positivt sätt – typ att du vill slicka oss på kinderna ibland). Sen är du ju en upp- och ner-person så om du är arg eller ledsen så visar du ju det för oss också, på samma sätt som när du är glad går det inte att missa och du bara bombaderar med glitter och solsken.
 
Moas svar: En mer djup person som en kan fundera över viktiga och intressanta saker med, i princip alltid väldigt förstående och ständigt STÖTTANDE (du ser cirka alltid ens sida på saker och förstår och stöttar därför i alla val).
 
 
Sämst som vän?
Är dålig på spontanhäng. Mvh, Planeringsfreak. Kan ibland trampa på tår när jag är bekväm pga tänker inte på att saker jag säger kan uppfattas fel.
 
Julias svar: När du har dina låga eller arga stunder så vill du gärna stänga in dig och inte riktigt lyssna eller ta emot hjälp från oss. 
 
Moas svar: I dina låga perioder kommer det ibland fram en gnutta egoistisk sida där det bara handlar om dig. Du kan ställa in planer i sista sekund utan att ta hänsyn till att vi hade viktiga saker vi behövde prata om.
 
 
Vad stör sig dina vänner på med dig?
Gissningsvis att jag är en person som drar mig ur i sista sekund istället för att säga direkt att jag inte kan, att jag ibland är dålig på att svara på sms, att jag sällan lever som jag lär och inte heller följer deras råd, att jag är dålig på att säga ifrån och sätta ner foten i cirka alla sammanhang.
 
Julias svar: Upp- och ner-stunderna kan vara jobbiga om man själv inte riktigt hänger med i svängarna eller förstår varför du reagerade som du gjorde. 
 
 
Återkommande vänproblem?
I mitt gäng är det svårt att lyckas ses allihop samtidigt. Plus att vi alltid är osynkade. När någons liv går bra deppar någon annan och har svårt att glädjas med den och yada yada. Med mina övriga vänner är problemet att de bor så långt booort. Palla.
 
 
Typiskt för dig som vän?
Jag ställer jättemånga frågor. Ser alla i min närhet som intervjuobjekt, men ställer också många frågor om mig själv. ”Tycker ni att jag ändrats på det här sättet”, ”hur uppfattar ni det här” och yada yada. Är besatt av mig själv? Charmigt :-))
 
Julias svar:
  •  Humörsvängningar
  • Oändlig peppighet när livet är bra
  • Pratar gärna om sex eller andra intima och konstiga grejer
  • Gillar inte emojis
  • Kan uppfattas som arg i text pga skriver punkter
  • En fotograferande vän som vill föreviga minnen
En jävla punktlista kom hon med. Älskar ’na. 
 
 
När blir du sur?
När vänner gör mina tragedier till samtalsämnen på förfester, exempelvis. Sjukt att det har hänt. Förtränger gärna det. Blir också sur för mindre saker som när någon lägger en tjurig och helt onödig kommentar som sabbar stämningen. När någon inte kan släppa småsaker.
 
 
Tråkigast med dina vänner?
Att de som inte redan bor långt bort flyttar från mig om bara några månader??? HALLÅ? Vem gör så.
 
 
Önskeegenskap som vän?
Önskar så att jag var en person som alltid bjöd in folk, ville hänga jämt och var lika generös som mina med både tid, rum och saker. Önskar också att jag var gosigare och mer chill haha. 
 
 
Värsta sortens vän?
Tjuriga jävlar. Såna som bara pratar om sitt.
 
 
Bästa sortens vän?
Mina. Nej men de som är genuint glada när det går bra för mig och kramar om när det går dåligt. Som känner mig så väl att de vet när det är läge för tystnad respektive frågor. Och är arga på personer jag är arg på, he-he. Men i mitt gäng känner, tänker och tycker vi ofta kollektivt så detta fungerar väldigt bra, haha. Också bra med vänner som är äventyrliga, har mycket självdistans (står fast vid att detta är typ en av de viktigaste egenskaperna en människa kan ha) och gillar att träffa nya människor. 
 
 
Gemensamma drag för dina närmsta vänner?
Jordnära och ganska PK är min första tanke. Lol. De är genuina och omtänksamma. Roliga! Tycker faktiskt att mina vänner är jävligt kul. Skrattar så mycket med dem.
 
Har någon som läser denna blogg missat hur brutalt jävla tacksam jag är för mina vänner så kommer det här igen: Mina vänner är fkn allt. Tack och hej!

15 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar