Poddar jag lyssnar på

Jag fick ett önskemål om att göra ett inlägg med poddarna jag lyssnar på. Det tog mig en mindre evighet att fatta grejen med podcasts, men när jag väl gjorde det började jag plöja i ljusets (eller kanske ljudets) hastighet. Jag är sämst på att följa tv-serier, men podcasts spenderar jag orimligt många timmar på. Här kommer mina favoriter!
 
 
Värvet: För mig är Värvet poddarnas podd. Kristoffer Triumf intervjuar varje vecka en svensk känd person i ungefär en och en halv timme. Det är alltid ett så himla trevligt samtal att lyssna på. I arkivet finns i skrivande stund 233 avsnitt, så du hittar säkert en och annan favoritperson där.
 
Ligga med P3: Här snackas det högt och lågt om sex och relationer. Hela veckan bombas min podcastapp med Samtalet, Fråga Camilla och annat kul. Så avslappnat, mångsidigt och framförallt roligt snack. 
 
Flora & Frida: Dessa superkvinnor är fan bra på allt. De bloggar, skriver böcker, fotograferar, driver företag och har en så vettig podd! Älskar att lyssna till deras ärliga funderingar kring livet som 20-någonting.
 
 
Kära barn: Lina von Heidenstam och Louise Hallin har så behagliga röster. Den här podden gör mig lugn och harmonisk. Vem hade trott att en podd om barnuppfostran (ish) skulle bli min favorit? Lyssnare ställer frågor och Louise som är psykoterapeut och barnmorska med specialistubildning i barn- och ungdomspsykiatri svarar. Så fruktansvärt intressant. Det enda som ibland stör mig är heteronormativiteten.
 
Psyket: Detta är min hjärtepodd. Emmy Rasper intervjuar kända personer om deras psykiska hälsa. Intimt, fint och på något sätt lätt om det som kan vara så svårt. Har lyssnat på avsnittet med Kristian Anttila tre gånger.
 
Den fantastiska resan: Zara Larsson och Noel Flike är ändå två vettiga 18-åringar. Podden bjuder på en härlig blanding av hybris och självdistans, internt snack och mer världsliga frågor. Allt med charmiga gliringar till varandra.
 
 
Ditt Aunsikt: För att lyssna på Youtube-syskonen Lussetti krävs ett visst humör. Det är två högljudda skåningar som håller låda i den här podden. Ofta är det väldigt internt, men roligt.
 
Wahlgren & Wistam: Detta var mitt guilty pleasure i höstas, jag lyssnade 40 timmar på en vecka. Skrattar så mycket åt dessa kvinnor. Framför allt älskar jag Sofia Wistam. Alltså ÄLSKAR. Jag vill helst bli Sofia Wistam, men eftersom det inte verkar gå får jag försöka bli som Sofia Wistam istället. Jävla superkvinna. 
 
Glädjeflickorna: Denna podd släpps sällan numera, men i arkivet finns många avsnitt där Lady Dahmer, Mondo Kanel och Flickvänsmaterialet krossar normer på löpande band.
 
 
P3 Dokumentär: Jag började lyssna på P3:s dokumentärer när jag läste radioproduktion i gymnasiet. Här finns otaliga intressanta berättelser från verkligen att beröras av. Så extremt hög kvalitet. Senast lyssnade jag på Fallet Sofie. 
 
Wahlgren – Lundqvist: Detta går under kategorin ”lyssnar på” men inte nödvändigtvis tycker särskilt mycket om. Niclas Wahlgren och Kicken Lundqvist känns lite som två grabbiga morbröder som jag ofta suckar åt men ändå accepterar och låter vara kvar i listan.
 
Sommar i P1: Det självklara valet under sommarmånaderna! Varje dag öppnar en känd svensk upp hjärtat och ofta bjuds det på ganska snyftiga historier. Passar en blödig jävel (typ jag) utmärkt. Hittills i år har jag lyssnar på Annika Lantz och Johan Olsson. Grät mig genom Olssons sommarprat ungefär på samma sätt som Anja Pärsons från 2012. 
 
Vilka poddar lyssnar ni på?

5 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar