Utdrag från vecka 24

Barnets position. Pannan mot yogamattan. Undrar hur många svettiga fötter som lämnat döda hudceller här. Instruktören har släckt ner lokalen och tänt ljus vid scenen. ”Tacka dig själv för att du kom hit idag”, säger hennes röst när jag fortfarande ligger med ögonen slutna. Vi låtsas inte om att basen från salen bredvid får väggarna att skallra. Gruppassen var roligare när Moa och Julia var bredvid.
 
I tentasalen skickar Ove ett meddelande till min dator. ”5 min extra tentatid för datorstrul.” Jag tycker så mycket om Ove. Inte för de fem extra minuterna, dem behöver jag inte, men för att han blir stressad för min skull och springer fram och tillbaka i salen för att hjälpa trots att jag är lugn som en filbunke.
 
Annika och Klara har väntat i timmar när jag ansluter till uteserveringen. Tisdag 19:00, gassande sol. Svettas. Är uppgiven. Men de där två har högsta betyg i positivt tänkande och att vända humör – det vill säga allt jag inte har – och just därför är de så bra för mig. Går över Munksjöbron några timmar senare och är lugn, tacksam, tillfreds.
 
Travar staden runt med Joré. Inser hur mossig jag blivit, inspireras att leva lite mer, förslagsvis grubbla lite mindre. Så märkligt men fint med personer man aldrig träffat men på sätt och vis ändå känner, för att båda är personer som skriver på öppen plats. Tänkte på det häromdagen faktiskt, när jag läste kommentarerna under min sammanfattning av 2017, att vi är så många här som liksom ändå… har koll på varandra, följer varandra, hejar på varandra. Glad för det.
 
Och de senaste dagarna? Rastlöshet. Rastlöshet, och ett illamående som kommer med insikten att magkänslan alltid har rätt. Linnéa rastar mig runt Munksjön, som med en hund i koppel. När vi skrikit lite så skrattar vi istället och det är så skönt att få göra det. Vänner hjärta hjärta hjärta vem fan är man utan dem?

16 kommentarer

Lägg till din →

ja det är en fascinerande grej med internetcommunityn tycker jag, hur man är del av andras liv på ett sätt man aldrig varit om den möjligheten att ha kontakt med folk sådär på avstånd inte fanns. tycker det är hemskt fint.

Så härligt med yoga, blev lugn av att bara tänka på det haha. Måste köra det mer tror jag 😉 Härligt att få skratta med vänner.

Lämna ett svar